Ervaringen

Zit het al een tijdje in je hoofd om een marathon te lopen, of misschien een halve? Maar denk je zelf dat dit absoluut onmogelijk is? Ik heb nooit gedacht dat het onmogelijk was maar ik ben wel van rock bottom begonnen en heb vorige week mijn eerste marathon uitgelopen na 8 maanden trainen. Dit had ik niet kunnen doen zonder het support en het vertrouwen van Léon Jansen maar vooral vanwege zijn Persoonlijke Hardloopschema’s! 3 keer per week had ik een stok achter de deur met een kant en klare training die persoonlijke is afgestemd op mij en op mijn persoonlijke doel.
“Als je gewoon deze schema’s volgt, kun jij een marathon lopen”, en dat is het enige waar ik al die maanden op heb vertrouwd. En met succes!

Jij kan het ook! Check: http://www.succesmeteenpersoonlijkhardloopschema.nl/

daphne

 

“Voor velen een droom, voor zo weinig een heroische ervaring. De marathon. De afgelopen jaren heb ik me laten begeleiden door Leon. Met gerichte schema’s en persoonlijke coaching van Leon is het me gelukt om mijn marathontijden telkens aan te scherpen. Daarom kan ik hem van harte aanbevelen!”  Belangrijkste kwaliteiten: Geweldige resultaten, Aangenaam, Deskundig.

Laurens Meyer

 

Het was precies een jaar geleden dat ik bewezen heb, dat ik het voor elkaar kon krijgen om mijn PR voor de Rotterdamse Marathon te verbeteren. Ik had het gelopen met een soort plan gebaseerd om advies van vrienden en mijn eigen doorzettingsvermogen, maar ik kon meer – beter – alleen hoe moest ik dat doen? Nou! daar wist ik een antwoord op – vraag Léon of hij een op maat gemaakte schema voor mij kon schrijven. Eerlijk gezegd, voordat ik het aan hem vroeg om mijn poging te ondersteunen, aarzelde ik, omdat ik dacht dat een strikt schema alleen maar stress zou opleveren, dat ik er niet van zou genieten, dat ik een hekel aan dat alsmaar ‘moeten’ zou krijgen… maar het tegendeel was waar! Ik heb werkelijk genoten van elk moment van de 16 weken training. Léon begon door uit te leggen wat zijn trainingen inhielden, hoe hij dat ging doen en vervolgens begonnen we aan de eerste sessie. Léon ging natuurlijk niet elke keer mee – een paar keer maar, om mijn ‘loopstijl’ te zien en mijn vooruitgang te monitoren, zodat hij de schema’s kon aanpassen. Hij stuurde elke week een schema per e-mail op. Die heb ik uitgeprint, ingepland in mijn week en ik volgde ze trouw: klaar is Kees! Ik genoot van elk moment, ja zelf door de koude en donkere winter maanden! ik genoot ervan – geen graantje stress! Ik verbeterde mijn tijd met bijna 15 minuten! Fantastisch! Bedankt Léon!

Helen Howard

 

De begeleiding van Leon is subliem.
Hij voelt precies aan wat je nodig hebt.
Bovendien is een stok achter de deur altijd fijn als je je doelen wilt bereiken.
Voor doelen als de marathon is het zeer goed als je begeleiding van Leon hebt.
Je weet niet wat je moet verwachten en van leon krijg je een goede indicatie van je aan te houden tempo.

Steven Hupkes

 

“Je gaat elke week steeds meer uitkijken naar het nieuwe schema. Waarom? Omdat het schema elke keer weer anders is, je echt harder en makkelijker gaat lopen en die duurlopen worden nog leuk ook. En dat vanwege de deskundige begeleiding van Léon.”.

Frederieke Leeflang

 

De wekelijkse schema’s van Leon zijn gevarieerd. De aanloop naar een marathon blijft daardoor aantrekkelijk. De schema’s zijn aangepast aan de ambities en mogelijkheden van de loper. Leon luistert naar zijn lopers en anticipeert op de fysieke gesteldheid van dat moment. Met zijn ervaring en enthousiasme kan hij elke loper naar haar/zijn doel brengen. Je hoeft alleen maar te lopen.

Frits van den Born

Lopen doe je in mijn ogen alleen. Tuurlijk je kunt trainen met iemand of zelfs een hele groep, maar uiteindelijk komt het, zeker in een wedstrijd, op jezelf neer. Jij moet het doen!

Daarom is het trainen met een persoonlijk hardloopschema zo ontzettend fijn. Helemaal voor jou op maat en je leidraad voor de lange weg naar een mooie tijd. Tussentijdse aanpassingen als het minder gaat, maar ook als je beter loopt dan verwacht.

Leon snapt het het. Maak er gebruik van!

Martijn Gouman

 

Na een jaartje zonder schema’s, zonder
begeleiding gelopen te hebben, heb ik Léon benaderd om schema’s voor mij te
maken. In het begin vond ik heel lastig om me aan de schema’s te houden,
maar na verloop van tijd merkte ik dat heel prettig is om met een schema
te lopen. De afwisseling van de trainingen zorgde ervoor dat het lopen
voor mij steeds makkelijker werd. Het voordeel van het wekelijkse schema is dat
je niet op vastgezette tijden hoeft te lopen, maar kan trainen wanneer het je
zelf uitkomt. En als het lopen even niet lukt, is het heel makkelijk
om je schema, na overleg met Léon, aan te passen. Ik heb uiteindelijk dit jaar
toch de Dam tot Dam gelopen ! ! Wie weet volgend jaar wel een halve marathon.

Jolanda Maarse

 

Voordat ik Léon tegen kwam,  liep ik al regelmatig maar trainde structureel op een te hoog tempo.

Mijn doel is om zo lang mogelijk gedurende mijn leven te kunnen blijven hardlopen.
Léon’s eerste advies was: train niet te veel maar ook niet te weinig.
De trainingswijze van Léon is op maat gesneden en heb gemerkt dat ik mijn eerste echte wedstrijd een tijd heb gelopen die ik niet had verwacht. De variatie in de loopschema’s zijn fantastisch.

Skian Mual

 

De marathon van Amsterdam 2012 wilde ik graag goed en ontspannen lopen. Na twee eerdere, toch wel moeizame ervaringen wilde ik het dit keer “anders aanpakken”.  Leon heeft mij zeer goed geholpen om dit project succesvol uit te voeren. Samen hebben eerst rustig gekeken naar een plan van aanpak, volledig aansluitend op mijn leef,- en werk(reis)situatie. Leon heeft mij inzicht gegeven in de sport, de logica van het plan en niet geheel onbelangrijk.. de lol en vertrouwen behouden in elke fase van het schema. Hardlopen werd zowaar leuk.

De fijne hulp van Leon heeft geleid tot een super traject en een fantastische dag!

Ylva Mignot

 

Na 4 jaar loopervaring kwam eind 2012 het besluit om toch een keer een marathon te lopen. Wat is er dan mooier om deze in New York te lopen, als fysiotherapeut weet ik dat een goede trainingsopbouw belangrijk is. Oud-collega Leon (van LopersCompany) was de aangewezen persoon om advies te vragen. Na een intake heeft hij voor mij een trainingsschema gemaakt, elke week krijg ik een nieuw schema die op mijn tempo en doel is samengesteld. Al binnen een paar weken merkte ik verbetering in snelheid en werd het lopen een stuk leuker.

Schema’s zijn er genoeg maar vanuit mijn werk weet ik dat ieder lichaam anders reageert op een trainingsprikkel, daarom is een indiviudeel trainingsschema erg belangrijk. Door het vele contact, via verschillende communicatiemiddelen, kan het schema aangepast worden aan je persoonlijke situatie, lichamelijke conditie en doel. Met deze methode heb ik er alle vertrouwen in om in november de marathon van New York te lopen.

Wicky van Zelst   ( fysiotherapeute MCN Fysiotherapie )

Of bekijk deze twee hardlopers als zij vertellen over hun ervaring met het persoonlijke hardloopschema van Léon Jansen:

Richard Dreijer

Lara Séveke